Pelletti, Auringonkukkapelletti 500kg säkki

Nikinmäki, Vantaa

289 €

24 mar 14:47
Tyyppi: Myydään
Linkki: Siirry tilaamaan
Kauppa: Wanhan koulun energiakauppa
Kaupan kaikki ilmoitukset (7)
Toimitustapa:
Lähetys

Ilmoituksen tiedot

Auringonkukkapelletti on puupelletille edullisempi ja energiatehokkaampi vaihtoehto. Meiltä saat jatkossakin toimitusvarmasti laadukasta tavaraa.

Toimitetaan sisämuoviin pakattuna lavalla, jolla tuote pysyy irti maasta. Tuote säilyy hyvin myös ulkona, kun päälle laittaa pressun.

Yksi tonni auringonkukkapellettiä sisältää n. 5300kWh energiaa, yksi heittokuutio kuivaa koivuklapia sisältää noin 1000kWh. 500kg säkki sisältää suunnilleen saman verran energiaa kuin 2,6 heittokuutiota koivuklapia tai 550kg puupellettiä.
Paketti sopii pellettilämmittäjälle polttoaineeksi pellettitakkaan ja polttimeen. Se toimii hyvin myös pellettiarinalla/-korilla käyttäen tulisijassa. Jos epäröit tuotteen sopivuutta järjestelmääsi, tilaa ihmeessä kokeilupaketti! Kun olet todennut tuotteen sinulle sopivaksi, hyvitämme kokeilupaketin pelletin hinnan tilatessasi vähintään lavallisen tai suursäkin.

Olemme Wanhalla Koululla testanneet tuotteen pellettitakassa, pellettipolttimessa ja pellettiarinassa. Toimii useimmissa polttimissa. Säätöohjeita ja tukea saat teknisestä tuestamme.

Toimitus kotiovelle tai nouto Nummelasta.

INFO
Raaka-aine: auringonkukan siemenen kuori
Kosteuspitoisuus: 5-10 %
Tuhkapitoisuus: 2-4 %
Rikkipitoisuus: 0,02 %
Lämpöarvo: 5,3 kWh/kg
Halkaisija: 8 mm
Pituus: 10-30 mm
Paino: noin 600 kg/m³
100 % luonnollinen tuote

MILLAISEEN KÄYTTÖÖN SE SOPII?
Auringonkukkapelletti toimii kuten tavallinen puupelletti ja on 100% luonnontuote. Auringonkukkapelletillä voit lämmittää pellettijärjestelmääsi tai pellettitakkaa. Käyttämällä pellettikoria tai pellettiarinaa voit polttaa pellettiä myös kaminassa ja takassa tai jopa kiukaassa. Sitä on käytetty pitkään voimalaitoksissa ja teollisuudessa.

Yksi tonni auringonkukkapellettiä sisältää n. 5300kWh energiaa, yksi heittokuutio kuivaa koivuklapia sisältää noin 1000kWh. Lavallinen sisältää siis suunnilleen saman verran energiaa kuin 5,2 heittokuutiota koivuklapia

MITEN PELLETTI VARASTOIDAAN?
Pellettiä on helppo varastoida sisätiloihin 15kg:n säkeissä. Näin se vie vähemmän tilaa ja roskaa vähemmän kuin klapi. Monet varastoivat auringonkukkapellettiä myös varalämmönlähteeksi sähkökatkojen varalle. Meiltä on saatavilla 15kg:n, 500kg:n ja 1000kg säkkejä. Suursäkit on pakattu sisämuoviin ja ne voi varastoida pihamaalla lavan päällä, kun päälle asettaa vesitiiviin pressun.

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN 100% LUONNONTUOTE
Auringonkukkapelletti valmistetaan auringonkukansiementen kuorista ja on näin ollen 100% luonnontuote. Kuoria syntyy auringonkukkaöljyn tuotannon sivutuotteena ja sitä varten ei tehdä erillisiä peltoja eikä kaadeta puita. Auringonkukkapelletti on ympäristöystävällinen polttoaine, joka vapauttaa palaessaan saman verran hiilidioksidia kuin se vapauttaisi hajotessaan luonnossa. Ylimääräisiä päästöjä ei siis synny.

PALJONKO AURINGONKUKKAPELLETTI SISÄLTÄÄ ENERGIAA? MILLAINEN KÄYTETTÄVYYS SILLÄ ON?
ENERGIAA TIIVIISSÄ MUODOSSA
Auringonkukkapelletin tehollinen lämpöarvo saapumistilassa on n. 16,7 MJ/kg (5,3 kWh/kg) riippuen kosteudesta. Puupelletin vastaava lämpöarvo esimerkiksi Vapolla on 4,6 kWh/kg. Auringonkukasta valmistettu pelletti on näin ollen erittäin kilpailukykyinen puupellettiin verrattuna. Vertailun vuoksi koivuklapissa lämpöarvo on keskimäärin 4,15 kWh/kg.

KOKO
Pellettien pituus on 10-30mm ja halkaisija 6-8mm.

TUHKAN MÄÄRÄ
Auringonkukkapelletistä syntyy poltossa 2-4% tuhkaa. Puupelletistä sitä syntyy 0,5-1%. Polttokattilan nuohous ja tuhkanpoisto siis on syytä tehdä useammin. Runsasta tuhkan määrää kompensoi puolestaan auringonkukkapelletin puupellettiä pienempi kosteusprosentti.

Auringonkukan poltosta syntyvä tuhka sopii käytettäväksi erittäin hyvin lannoitteena, sillä sen tuhka sisältää kaikkia keskeisimpiä kasvien ravinteita.

KOSTEUS
Auringonkukkapelletin kosteusprosentti vaihtelee toimittajasta ja olosuhteista riippuen 5-10% välillä, joka on jopa pienempi kuin A1 luokan puupelletissä. Tämä parantaa vastaavasti auringonkukkapelletin palamista pienentämällä savukaasuvirtaa, mikä taas kasvattaa polttokattilan hyötysuhdetta. Pienempi kosteus parantaa myös pelletin mekaanista kestävyyttä, vähentää siiloutumisongelmia ja aiheuttaa talvella vähemmän jäätymisongelmia.

PELLETTIJÄRJESTELMÄN SÄÄTÄMINEN
Pellettilämmittäjän on syytä ottaa huomioon, että auringonkukkapelletin energiamäärä on jopa puupellettiä suurempi sen öljypitoisuuden vuoksi. Siksi polttimen nuohous- ja puhdistusasetuksia kannattaa säätää suuremmalle, 10-15 min -> 3-5 min, ja ruuvin syöttöä 10-25% pienemmälle.

Pellettijärjestelmien suuren kirjon vuoksi löydät parhaat asetukset kokeilemalla. Koska auringonkukkapelletti ei ole yhtä puhdas polttoaine kuin puupelletti ja on hiukan öljypitoinen, se savuttaa hieman. Parhaiten toimii järjestelmä, jossa on pyörivä polttopää ja paineilmapuhdistus.
Wanhan koulun energiakauppa

Ajoneuvot ja koneet

Asunnot ja tontit

Koti ja asuminen

Vapaa-aika ja harrast...

Elektroniikka

Liiketoiminta ja työp...

Muut

Tori-kaupat