(UUSI) Oldboy

Otaniemi, Espoo

25 €

22 maa 15:19
Tyyppi: Myydään
Kunto: Uusi
Ilmoittaja: Teme
Käyttäjä elokuusta 2013
Tunnistettu henkilö
Kaikki ilmoitukset (873)
Toimitustapa:
Lähetys
Postita se pakettina

Välitämme asiakkaiden toiveista. Voit maksaa lähetyksen netissä nyt myös MobilePaylla.

Paketit alk. 5,90 €

Postita paketti »

Ilmoituksen tiedot

Oldboy on vuonna 2003 ensi-iltansa saanut eteläkorealainen jännityselokuva, jonka on ohjannut Park Chan-wook. Elokuva perustuu löyhästi Nobuaki Minegishin ja Garon Tsuchiyan samannimiseen mangaan. Se on Parkin Vengeance-trilogian toinen osa. Ensimmäinen osa on Sympathy for Mr. Vengeance (2002) ja kolmas osa on Lady Vengeance (2005).

Oldboy kertoo Oh Dae-su -nimisestä miehestä, joka eräänä päivänä kidnapataan ja vangitaan pieneen huoneeseen. 15 vuoden kuluttua hänet päästetään vapaaksi ja hän lähtee selvittämään, että kuka hänet vangitsi, miksi hänet vangittiin ja miksi hänet päästettiin vapaaksi.

Oldboy voitti vuonna 2004 Cannesin elokuvajuhlilla Grand Prix -palkinnon ja sai ylistystä tuomariston puheenjohtajalta, Quentin Tarantinolta. Elokuva sai positiivisen vastaanoton myös yhdysvaltalaisilta kriitikoilta, ja sitä kiitettiin muun muassa sen toimintakohtauksista.

Vuonna 2016 Oldboy äänestettiin BBC:n kyselyssä alkaneen vuosisadan 30 parhaan elokuvan joukkoon. Vastaajina oli 177 elokuva-asiantuntijaa eri puolilta maailmaa.[3] Vuonna 2018 BBC:n kansainvälinen asiantuntijaraati äänesti sen kaikkien aikojen 30 parhaan ei-englanninkielisen elokuvan joukkoon.[4]

Spike Lee ohjasi elokuvasta amerikkalaisen uudelleenfilmatisoinnin, joka sai ensi-iltansa vuonna 2013.[5]

Ajoneuvot ja koneet

Asunnot ja tontit

Koti ja asuminen

Vapaa-aika ja harrast...

Elektroniikka

Liiketoiminta ja työp...

Muut

Tori-kaupat