Heinonen-Rivasto: Druidien puuhoroskooppi

Jyväskylä, Pappilanrinne-Pappilanvuori

5 €

14 elo 21:06
Tyyppi: Myydään
Ilmoittaja: Kimmo
Kaikki ilmoitukset (1057)

Ilmoituksen tiedot

Reija Tuulia Heinonen-Rivasto. Druidit, tuo salaperäinen kansa, joka eli vuosisatoina ennen ajanlaskumme alkua ja vielä kelttienkin aikaan, on lähteenä monille myyteille ja riiteille. Ensimmäiset kirjalliset tiedot druideista saadaan kreikkalaisilta kirjoittajilta toiselta vuosisadalta. Plinius Vanhempi arvelee druidien nimen liittyvän kreikankielen sanaan drus, joka tarkoittaa tammea. Hän kutsuukin druideja tammen tai takametsän kansaksi. Heihin liitetään myös suuri viisaus ja siksi kelttien keskuudessa druidit olivat tietäjiä, pappeja ja parantajia. Puut ovat metsäkansan ystäviä ja siksi druideilla on poikkeuksellisen vahva yhteys niihin ja myös ymmärrys niiden suhteesta ihmiseen.

Vaikka druideja kutsutaankin tammen kansaksi, ovat muutkin puut heille tärkeitä. Ruusupuun alle he kävivät nukkumaan saadakseen profetioita tulevasta. Hasselpähkinät taas pitävät kuorensa sisällä viisauden ytimen. Puussa parasiittina kasvava misteli oli kasvi, josta valmistettiin juomaa ehkäisemään minkä tahansa myrkyn vaikutuksen. Puut olivat hehkuvina hiilinäkin heidän ystäviään. He ovat aikanaan aloittaneet hiilillä kävelemisen rituaalin.

Druideilta periytyy yli 2000 vuotta vanha puuhoroskooppi. Siinä yhdistyvät ihmisten ja puiden luonteenpiirteet. Syntymäaika määrää jokaiselle hänen puunsa ja sen ominaisuuksia tutkailemalla voi tutustua itseensä. Heidän kalenterissaan on 18 puuta, joilla jokaisella on kaksi ajankohtaa vuodessa. Lisäksi kevät- ja syyspäivän tasaukset sekä kesä- ja talvipäivän seisaukset saavat erityisen merkityksellisinä oman puunsa. Näin puita on yhteensä 22.

2, p. 1998, Atena, 53 s., Kovakantinen kirja kansineen on mielestäni vieläkin hyväkuntoinen.
Ilmoittajan toimitustavat

Ajoneuvot ja koneet

Asunnot ja tontit

Koti ja asuminen

Vapaa-aika ja harrast...

Elektroniikka

Liiketoiminta ja työp...

Muut

Tori-kaupat

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Tori kumppaneineen käyttää sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön.
Lisätietoja