Koivisto: Toivo Kuulan lyhyt ja kiihkeä elämä

Jyväskylä, Pappilanrinne-Pappilanvuori

10 €

14 jou 20:05
Tyyppi: Myydään
Ilmoittaja: Kimmo
Kaikki ilmoitukset (1089)
Toimitustapa:
Lähetys / Nouto
Tee kaupat kätevästi postitse

Ilmoituksen tiedot

Juhani Koivisto. Tuijotin tulehen kauan on kertomus kahdesta nuoresta muusikosta ja heidän uskostaan taiteeseen, ikuiseen kevääseen ja tähtiin kirjoitettuun rakkauteen, joka kestäisi kuolemankin yli.

Toivo Kuulan ja Alma Silventoisen elämä muuttui peruuttamattomasti, kun he kohtasivat vuonna 1906. Toivo oli naimisissa, ja siksi heidän oli kestettävä vuosien salailu, ympäristön paine ja vanhempiensa vastustus. Ristiriitoja pahensi vielä Toivoa kalvava mustasukkaisuus. Alma oli päättänyt kestää kaiken, ja lopulta elämä oli kunnossa. Vuoden 1918 vappuna kaikki päättyi äkkiä. Toivo Kuulan helposti leimahtava luonne oli tuottanut hetkessä innoittuneita lauluja, mutta se sai hänet myös ajautumaan riitoihin, ja niin tapahtui myös kohtalokkaissa Viipurin vapautusjuhlissa.

34-vuotiaana kuollut Toivo Kuula jätti jälkeensä joukon unohtumattomia lauluja. Elämään jäi myös kiehtova tarina vaatimattomista oloista suomalaisen musiikin huipulle tiensä raivanneesta tulisieluisesta lahjakkuudesta.

Toivo Kuulan ja Alma Silventoisen laaja kirjeenvaihto ja päiväkirjat tarjoavat näköalan 1900-luvun alun Suomeen, nousevan kansallistunnon, kiihkeän luomisen, nuoruuden hurmoksen ja ihanteellisuuden aikaan. Ainutlaatuisesta aineistosta syntyneessä kirjassa soivat Toivo Kuulan laulujen verevät tunteet.

1. p. 2008, WSOY, 694 s. KOvakantinen kirja kansipapereineen on mielestäni vieläkin uudenveroinen

Ajoneuvot ja koneet

Asunnot ja tontit

Koti ja asuminen

Vapaa-aika ja harrast...

Elektroniikka

Liiketoiminta ja työp...

Muut

Tori-kaupat

Jotta sivuston käyttö olisi sinulle sujuvaa ja mainokset kiinnostavia, Tori kumppaneineen käyttää sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön.
Lisätietoja